DOWNLOAD HET PROGRAMMA, DE DATUMS EN DE TARIEVEN
De Europese en internationale referentie voor de toekomstige professionele coaches

Download het programa, de datums en de tarieven   
+32 (0)2 401 61 61   

HET TEAM

STEPHAN DABIN

DIRECTEUR VAN DE EUROPESE COACHING ACADEMIE

Na zijn opleiding burgerlijk ingenieur in de nucleaire fysica aan de Université Libre de Bruxelles werkte Stephan meer dan 19 jaar lang in de IT-wereld.
Zijn passie voor de mens is steeds groter geworden tijdens zijn carrière van meer dan 15 jaar als projectmanager, program manager en departementsverantwoordelijke uniforme communicatie. Hij heeft ook de mogelijkheid gehad les te geven in het avondonderwijs voor volwassenen en in verschillende bedrijven. Hij leidt nu de Europese Coaching Academie. Dankzij de coaching en het lesgeven kan hij de mens vandaag als belangrijkste waarde vooropstellen. 

HERVÉ SOUCHAL

OPRICHTER EN CEO VAN DE COACHING ACADEMIES IN EUROPA

20 jaar lang werkte hij voor belangrijke internationale groepen in de IT-sector en de sector van de tandheelkunde. Vandaag bekleedt hij bestuursfuncties. Gespecialiseerd in enneagram en Process Communication Management (PCM). Coacht leidinggevenden. Docent in management en persoonlijke ontwikkeling.
Hervé Souchal is opgeleid in de systeemanalyse en de gedragsgerichte benaderingen van de Palo Alto-school.
Hij is de oprichter en ontwikkelaar van de Ecole Supérieure de Coaching in Frankrijk en van verschillende 
coaching academies in Europa. Het is zijn doel om alle toekomstige coaches te begeleiden bij de identificatie, uitwerking en
opstart van hun professioneel en persoonlijk project zodat ze hun toekomst in eigen handen kunnen nemen.

ELISABETH SANGARE

PEDAGOGISCH DIRECTEUR MASTER PRACTITIONER IN NLP EN DOCENTE NVC

Gecertificeerd professioneel coach. Master Practitioner in NLP en gecertificeerd docente in Nonviolent Communication (NVC).
16 jaar ervaring op het gebied van de mens, het management op het gebied van sociale dienstverlening en
de gezondheidszorg, groepen en kmo's. Professioneel coach. Gecertificeerd Master Practitioner in NLP en
gecertificeerd docente in Nonviolent Communication (NVC), opgeleid door het team van Marshall Rosenberg.
Ze is gediplomeerd in het omgaan met stress en houdt zich voornamelijk bezig met stressbeleid in bedrijven
en het beheer van psychosociale risico's. Elisabeth is opgeleid in de systeemanalyse en de gedragsgerichte
benaderingen van de Palo Alto-school. Gecertificeerd coach (met felicitaties van de jury voor 2 diploma's) van
2 coachingscholen. Doceert in bedrijven over teammanagement, de relatie leidinggevende-ondergeschikte en
veranderingsmanagement.

PIERRE VAN DER MEERSCH

PEDAGOGISCHE COÖRDINATIE EN AANSPREEKPUNT

Pierre behaalde zijn doctoraat in de psychologie aan de Université Libre de Bruxelles. Tijdens zijn doctoraat werd hij uitgenodigd door de Wharton School of Business van de universiteit van Pennsylvania (Verenigde Staten).
Hij is professor in de psychologie en gespecialiseerd in de cognitieve gedragstherapie (CGT). Hij heeft een passie voor het onderwijs en nam deel aan verschillende projecten om het onderwijs in de psychologie doeltreffender te maken. Onlangs startte hij initiatieven op om coaching en psychologie aan elkaar te koppelen. Hij heeft meerdere gevallen beschreven en aan tal van consultatieprojecten deelgenomen.

GEORGE FRIEDMAN

VERANTWOORDELIJK VOOR HET LIFECOACHPROGRAMMA VAN DE ACADEMIE. KLINISCH PSYCHOLOOG

Klinisch psycholoog, psychotherapeut en hypnotherapeut opgeleid aan de universiteit van Boston (Verenigde Staten).
George heeft meer dan 30 jaar ervaring als psycholoog en wordt gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Noord-Amerikaanse coaching. Hij heeft een doctoraat in de psychologie (Montreal) en een diploma managementadvies (UQAM). Naast zijn universitaire studies volgde hij ook opleidingen rond individuele interventiemethodes, waaronder de cognitieve gedragstherapie en NLP. Hij is als coach bovendien gespecialiseerd in de persoonlijke ontwikkeling en wordt erkend als expert in klinische hypnose.

CHRISTIANE VERMEYLEN

COACH, DOCENTE EN COACHSUPERVISOR

In 2006 schoolde Christiane zich om en werd ze consultant. Als voormalig IT-ingenieur besliste ze om te starten met de begeleiding van mensen en structuren in privébedrijven en overheidsorganisaties met als doel het welzijn op het werk te verbeteren. Ze volgden eveneens opleidingen in de ericksoniaanse hypnose en de humanistische hypnose. Ze staat in voor de supervisie.

JEAN-BAPTISTE MEUNIER

DOCENT VERANDERINGSMANAGEMENT ÉCOLE POLYTECHNIQUE

Afgestudeerd aan de École polytechnique en gecertificeerd coach in Europa. 20 jaar lang was hij algemeen directeur en CEO in de industriële sector en de luchtvaart. Hij was verantwoordelijk voor groepen tot 6000 medewerkers. Hij wordt sterk gedreven door de
humanistische waarden. 10 jaar geleden startte hij met de begeleiding van groepen en individuen bij veranderingen en richtte hij zijn eigen coachingbedrijf op.
Vandaag biedt hij zijn vaardigheden en kennis aan als coach en docent: advies inzake human resources, sociale begeleiding en advies inzake sociaal recht, het opzetten van structuren voor personeelsvertegenwoordiging, de implementatie van akkoorden rond senioren, individuele coaching rond transitie, docent in veranderingsmanagement.

LAETITIA GAMRASNI

CONSULTANT IN PROFESSIONELE BEGELEIDING EN COMPETENTIEBALANSEN - CONSULTANT IN ONDERWIJS EN OPLEIDING - PROJECTMANAGER OPLEIDING

Adviseur professionele evolutie.
Laetitia heeft een master consultancy in onderwijs en opleiding voor volwassenen evenals een diploma arbeidssociologie. Ze heeft altijd al een grote belangstelling gehad voor de arbeidswereld. Ze heeft zich bijgevolg gespecialiseerd in de professionele ontwikkeling van individuen en ze begeleidt vandaag personen en teams bij problemen rond positionering, evolutie en de verwezenlijking van prestaties. Ze beheerst het gebruik van diagnostische zelftesten, kan groepen begeleiden en volgde opleidingen in GPEC (strategic workforce planning) en onderwijsdesign. Nu is ze gecertificeerd coach en werkt ze voor de Conseil en Evolution Professionnelle (CEP) en aan de realisatie van competentiebalansen.

FRANÇOIS PALLUD

DOCENT PERSONAL BRANDING

François Pallud behaalde een diploma aan het Royal College of Arts in Londen en studeerde marketing aan de ESP Paris. Hij startte zijn parcours als designer en zette nadien gedurende meer dan 10 jaar zijn carrière voort bij de grootste reclamebureaus. Hij werkte mee aan de communicatie van tal van merken, waaronder Carrefour, Sonny, SNCF, Dell, Dunlop, Total, Porsche, Citroën ...
20 jaar lang leidde hij Imaginativ', een communicatiebureau gespecialiseerd in de automobielsector en luxeproducten dat hij in 1993 oprichtte. Na meer dan 30 jaar ervaring in de communicatie leidt hij nu het bureau FP Conseil, gespecialiseerd in de strategie en de positionering van merken, het zoeken naar differentiatie, strategische planning en personal branding. Hij gebruikt daarbij verschillende methodes, waaronder “design
centric”, gericht op de designcultuur met als doel oplossingen en tools aan te reiken om een differentiatiestrategie uit te werken. François Pallud is eveneens betrokken bij een nationaal netwerk dat toekomstige ondernemers helpt bij het opzetten van hun project.

ANNABELLA GAGLIARDI

VERANTWOORDELIJKE VAN STUDIES ACADEMIE VAN BARCELONA

Gecertificeerd professioneel coach
Afgestudeerd in 1996 als journalist aan de universiteit van Morón in Buenos Aires, Argentinië. Redactrice bij verschillende Argentijnse media en producer en presentatrice van verschillende radioprogramma's over de politiek en de beurs in Buenos Aires. Anabella is gespecialiseerd in multiculturele coaching en de coaching van expats.

FAUSTINE URBAIN

JOURNALISTE, MEDIATRAINER EN DOCENTE JOURNALISTIEK

Faustine behaalde een master in communicatie aan de Sorbonne en besliste nadien om een opleiding journalistiek (JRI-Journaliste Reporter d'Images) te volgen aan Gobelins in Parijs. Ze evolueert snel in de mediawereld en wordt projectmanager televisie en hoofdredactrice voor verschillende magazines en productiehuizen.
Naast haar werk als journaliste is Faustine ook gecertificeerd professioneel coach en begeleidt ze alle mensen (leidinggevenden, advocaten, politici ...) die hun publieke optredens en communicatie willen perfectioneren: omgaan met journalisten, een publiek evenement begeleiden, omgaan met stress en de eigen non-verbale communicatie verbeteren. Ze coacht ook presentatoren of topsporters die hun contacten en communicatie met de media willen verbeteren. Faustine werkt regelmatig voor de FIFA, de UEFA en al 15 jaar lang voor Eurosport. Tot slot geeft ze ook les aan het CFJ (Centre de formation des journalistes), het CFPJ (Centre de formation des professionnels du journalisme) en het INSEP (SPORTCOM).



ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN