DOWNLOAD HET PROGRAMMA, DE DATUMS EN DE TARIEVEN
De Europese en internationale referentie voor de toekomstige professionele coaches

Download het programa, de datums en de tarieven   
+32 (0)2 401 61 61   

De professionele mogelijkheden van de coaching

93% van de coaches gecertificeerd door de Europese Coachingacademie leven van coaching een jaar na hun opleiding.

Een duidelijke groeimarkt

Met een omzet van meer dan 100 miljoen euro, breidt de markt voor coaching zich uit.  

Het financiële aspect

Uit de studie van Price Waterhouse Coopers bleek dat het gemiddelde salaris van een coach in West-Europa in 2012 $ 52100 (€ 39.036) bedroeg.

Een onderzoek uitgevoerd in 2015 door Dauphine Junior Conseil heeft meer informatie bezorgd over de activiteit van coaches en hun loon. Uit deze studie bleek dat coaches qua omzet zeer ongelijk waren. Terwijl 56% van de coaches tussen de 40 000 en 150 000 euro per jaar verdient, geeft 15% van deze aan, minder dan 20.000 euro te verdienen, terwijl 4% van de coaches meer dan 250.000 euro per jaar verdienen.

Groeivooruitzichten

Inderdaad onthult dezelfde studie dat ¾ van de coaches hun toekomst in de komende 12 maanden met vertrouwen zien. Ondanks de crisis lijken de indicatoren voor coaching in de goede richting te wijzen. De reden is dat de mensen die een coachingaanpak volgen, tevreden zijn. Uit een studie van HEC Executive Education die in 2015 werd uitgevoerd, bleek dat « 97% van de mensen die een coaching hebben gevolgd, de aanpak aanbevelen en 75% vindt dat coaching zijn of haar doelstellingen volledig of grotendeels heeft bereikt”

Deze tevredenheid over coaching, gecombineerd met het feit dat "97% van de ondervraagde managers van mening is dat een strategie met een collectieve en individuele betekenis noodzakelijk is om opnieuw waarden te creëren" (Better & Co-studie, november 2010), maakt dat coaching een krachtig en actueel hulpmiddel wordt, georiënteerd naar de toekomst.

Personeelsdirecteurs vergissen zich niet, coaching is een langetermijninvestering voor het individu en het bedrijf. Een hulpmiddel dat managers helpt om belangrijke spelers in het bedrijf te behouden en waarderen, om reorganisaties te ondersteunen en om de ontwikkeling van het bedrijf internationaal te bevorderen (Benchmark WTB-coaching). Daarboven, helpt het ook om leiderschap van medewerkers te ontwikkelen, om hun verantwoordelijkheden te verbreden, om teamactiviteiten te verbeteren en om de communicatie te verbeteren.

Coaching is ook een manier voor mensen om hun doeltreffendheid te ontwikkelen, om een ​​job placement te ondersteunen of om in een veranderingsproject te slagen.

De groeivooruitzichten van de markt van coaching zijn daarom vanzelfsprekend: 94% van de Personeelsdirecteurs die door Sherpa Coaching worden geïnterviewd in meer dan 30 landen over de hele wereld, is van mening dat coaching een echte meerwaarde heeft voor het bedrijf en voor individuen.

De ontplooing

Veel mensen beslissen om coach te worden met het idee dat ze iets in de wereld zullen veranderen. Er gaat niets boven de voldoening die hoort bij het helpen van iemand om een ​​verandering aan te brengen, een probleem te beheren, een doel te bereiken of gewoon gelukkiger te zijn. Klanten beginnen een coaching voor verschillende redenen, maar meestal vanwege de kloof tussen de actuele situatie en degene die ze zouden wensen. De rol van de coach is om hen te helpen deze kloof te overbruggen.

Waarschuwing:

- Een goede certificering is niet voldoende om de inzetbaarheid gedurende het hele leven te garanderen;

- Uw eigen weg tussen alle mogelijke wegen kiezen vereist kennis van coaching en overeenstemming met uw ambities;

- Werken als coach vereist een goed niveau van academische kennis, culturele openheid, solide menselijke kwaliteiten en een pragmatische en vlekkeloze voorbereiding op de markt en op uw toekomstige klanten (als bedrijfsleider).

- Dit is het antwoord dat we willen geven aan deze activiteit die snel evolueert.

 DOWNLOAD HET PROGRAMMA, DE DATUMS EN DE TARIEVENALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN